Na hlavný obsah

Do školy v Miloslavove nastupuje krízový tím, potvrdil Gröhling

Minister odsúdil čin, ktorý sa stal v obci.

Do školy v Miloslavove nastupuje krízový tím, potvrdil Gröhling
Na snímke minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

V pondelok (10. 1.) nastupuje do školy v Miloslavove krízový tím zložený z psychológov, ktorí budú s učiteľmi konzultovať to, čo sa stalo a ako zvládnuť tému šikany v triedach. Informoval o tom na sociálnej sieti minister školstva Branislav Gröhling (SaS) s tým, že následne bude krízový tím v každej triede so žiakmi preberať situáciu, ktorá sa stala.

Minister zároveň odsúdil šikanu 11-ročného dievčaťa, „pretože násilie, útoky a neúcta nemajú v našej spoločnosti miesto“. Mrzí ho tiež „medializácia, bulvárnosť a zneužitie sociálnych sietí na šírenie agresivity a ďalšieho nepokoja v našej krajine“.

„Rozumiem pocitu nespravodlivosti, ale ďalší nepokoj a s ním spojené emócie prehĺbia negatívne dosahy na užšie a širšie okolie dotknutých,“ poznamenal v tejto súvislosti.

„Veľmi záleží na tom, aby sme túto situáciu zvládli najlepšie, ako sa dá,“ dodal s tým, že nechce, aby diskusia skĺzla k „skratkovitým riešeniam a obvineniam, kde sa jednoducho za vinníka a aj riešenie označuje buď škola, rodina, sociálne siete či iné faktory“. „V týchto prípadoch ide o kombináciu množstva faktorov – vplyv rodiny, rovesníkov, ale aj školy, spoločnosti a nálad v nej,“ doplnil.

Tiež pripomenul, že od januára do júna 2022 sa uskutočnia webináre pre metodikov prevencie a učiteľov proti šikane.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko