Na hlavný obsah

Exviceprimátor Prešova Pucher je vinný z korupcie, dostal podmienečný trest

Zaplatí aj pokutu.

Exviceprimátor Prešova Pucher je vinný z korupcie, dostal podmienečný trest
Na snímke bývalý hokejista a exviceprimátor mesta Prešov René Pucher. Foto: TASR

Bývalý hokejista a niekdajší viceprimátor Prešova René Pucher dostal za korupciu podmienečný trojročný trest odňatia slobody. Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici uložil exviceprimátorovi v pondelok (10. 1.) za prijatie úplatku aj peňažný trest vo výške 10 000 eur a päťročný zákaz výkonu verejnej funkcie. Rozsudok nie je právoplatný.

„Výrok rozsudku berieme na vedomie, s výrokom sa nestotožňujeme. Počkáme si na písomné vyhotovenie rozsudku, v závislosti od neho potom podáme odôvodnenie,“ uviedol právny zástupca Puchera Michal Bezák. Ako dodal, exviceprimátor Prešova prijatie úplatku odmieta. Podľa obžaloby mal prijať úplatok vo výške 10 000 eur za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy (ZŠ) Májové námestie v Prešove.

Hlavného obžalovaného v kauze prešovských úplatkov Andreja S. odsúdil súd na nepodmienečný štvorročný trest odňatia slobody, udelil mu tiež finančný trest vo výške 30 000 eur. Právny zástupca Andreja S. podal odvolanie a postup súdu v procese označil za nezákonný. „Máme za to, že skutok sa nestal tak, ako je opísaný v obžalobe a na tom trváme,“ dodal obhajca.

Medzi obžalovanými v prípade figuruje aj bývalý starosta obce Družstevná pri Hornáde v okrese Košice-okolie Andrej Sabol. ŠTS mu vymeral nepodmienečný trest odňatia slobody na štyri roky a udelil finančný trest vo výške 20 000 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny