Na hlavný obsah

Fialková obsadila 11. miesto v pretekoch s hromadným štartom žien

Vyhrala Talianka Dorothea Wiererová.

Fialková obsadila 11. miesto v pretekoch s hromadným štartom žien
Slovenská biatlonistka Paulína Fialková. Foto: TASR

Talianska biatlonistka Dorothea Wiererová triumfovala na domácej trati v Anterselve v nedeľných (23. 1.) pretekoch s hromadným štartom.

Na druhom mieste skončila Bieloruska Dzinara Alimbekavová s mankom 3,7 s., tretie miesto obsadila Francúzka Anais Chevalierová-Bouchetová s odstupom 11,6 s.

Slovenka Paulína Fialková si vylepšila sezónne maximum, keď prišla do cieľa na 11. mieste so stratou 1:05,2 min.

Wiererová si pripísala prvý triumf v sezóne

Fialková nepatrí medzi 25 biatlonistiek, ktoré mali garantovanú účasť v pretekoch na základe umiestnenia vo Svetovom pohári, no dostala sa na štart na základe umiestnenia vo vytrvalostných pretekoch v Anterselve, v ktorých dosiahla 16. miesto.

Na prvej streľbe minula posledným výstrelom a na medzičase jej patrilo 18. miesto. Na druhej položke v ľahu svoj počin zopakovala a klesla o priečku nižšie.

Na prvej streľbe v stoji netrafila záverečné dve strely a zosunula sa na 22. miesto. Záverečnú položku konečne vyčistila a po streľbe jej patrila 13. pozícia. Na záverečnom bežeckom okruhu sa dokázala ešte o dve miesta posunúť vyššie.

Wiererová si pripísala prvý triumf v sezóne a trinásty v kariére. Naposledy sa tešila z prvenstva v predchádzajúcej sezóne vo vytrvalostných pretekoch v Kontiolahti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport