Na hlavný obsah

Finančná správa zaistila poľský kamión, v ktorom našla vyše 15 000 kilogramov nelegálneho tabaku

Zachránili viac ako milión eur.

Finančná správa zaistila poľský kamión, v ktorom našla vyše 15 000 kilogramov nelegálneho tabaku
Zaistený nelegálny tabak z poľského kamióna. Foto: Finančná správa

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) v decembri minulého roka v areáli priemyselného parku v obci Lužianky pri Nitre zadržali poľský kamión, v ktorom našli viac ako 15 000 kilogramov nelegálneho tabaku. Podarilo sa im tým zachrániť viac ako 1,2 milióna eur, informovala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Martina Rybanská.

Celková hmotnosť tabaku bola 15 666 kilogramov, v návese kamiónu bolo dovedna 95 kartónových krabíc plných rezaného tabaku. „Túto nelegálnu prepravu odhalili v súvislosti so zrealizovanou akciou v Partizánskom, kde príslušníci KÚFS našli kompletnú nelegálnu výrobnú linku na cigarety s prepojením na poľskú organizovanú skupinu páchateľov,“ priblížila hovorkyňa.

Akciu, s ktorou súvisí aj zaistený kamión, realizovali v závere minulého roka v Partizánskom a vo Vrábľoch na základe dvojmesačnej operatívno-pátracej činnosti. KÚFS vtedy odhalil nelegálnu výrobňu cigariet.

„Zaistili takmer 29 miliónov kusov cigariet bez označenia platnou kontrolnou známkou, tabakovú surovinu v množstve 13,2 tony, technologické zariadenie na výrobu cigariet, baliace zariadenie, rezačku, sušičku ako aj komponenty na výrobu cigariet. Predbežne vyčíslený únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na 4,6 milióna eur,“ dodala Rybanská.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko