Na hlavný obsah

Hlas-SD vylúčil spoluprácu s ĽSNS a OĽANO

Do referenda chce pridať tretiu - sociálnu otázku.

Hlas-SD vylúčil spoluprácu s ĽSNS a OĽANO
Na snímke členovia predsedníctva strany Hlas - sociálna demokracia. Foto: TASR

Mimoparlamentný Hlas-SD na svojom stredajšom (26. 1.) predsedníctve vylúčil povolebnú spoluprácu s vládnym hnutím OĽANO či opozičnou ĽSNS. Takáto úroveň spolupráce sa nebude môcť uskutočniť ani na regionálnej úrovni, čiže v jesenných komunálnych voľbách.

„Predsedníctvo strany rozhodlo, že všetkým svojím štruktúram na krajskej, okresnej i centrálnej úrovni zakazuje uzatvoriť akúkoľvek koalíciu alebo spoluprácu v nasledujúcich komunálnych a regionálnych voľbách a zároveň vylučuje akúkoľvek povolebnú spoluprácu po parlamentných voľbách so stranami ĽSNS a OĽANO,“ uviedol líder strany Peter Pellegrini.

„OĽANO nie je politickým hnutím, ale schránkovou firmou, ktorej hlavným cieľom je politický a osobný prospech jej jediného majiteľa Igora Matoviča. OĽANO zásadne a fatálne zlyhalo pri riadení štátu a neunieslo zodpovednosť, ktorú mu ľudia zverili vo voľbách. Vzhľadom na odmietanie a marenie referenda považujeme OĽANO za vážnu hrozbu pre slovenskú demokraciu. S takýmto subjektom nemôžeme a nechceme spolupracovať,“ vysvetlil.

Predsedníctvo Hlasu zároveň konštatovalo, že všetky regionálne štruktúry strany sú pripravené zapojiť sa do zberu podpisov pod referendum, ktoré bude riešiť zmenu ústavy či vojenské základne na Slovensku.

Tretiu – sociálnu otázku chce pridať Hlas-SD. Pellegrini tvrdí, že otázka ešte nie je „ustálená“.  Týkať sa vraj môže napríklad zastropovania veku odchodu do dôchodku, výpočtu minimálnej mzdy či garancie rodovej rovnosti odmeňovania v zamestnaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko