Na hlavný obsah

Horskí záchranári v Tatrách pátrajú po stratenom Poliakovi

Ten sa v stredu vybral na túru zo Zakopaného.

Horskí záchranári v Tatrách pátrajú po stratenom Poliakovi
Záchranár pátra po poľskom turistovi. Foto: Facebook: Horská záchranná služba

Horská záchranná služba (HZS) v spolupráci s poľskou Tatranskou horskou službou (TOPR) od štvrtkového (13. 1.) rána neúspešne pátra po nezvestnom poľskom turistovi v Západných Tatrách. Ten sa ešte v stredu (12. 1.) vybral zo Zakopaného na výstup do oblasti hraničného hrebeňa. Informovali o tom horskí záchranári na svojom webe.

„Keďže lokalizácia jeho mobilného telefónu prostredníctvom Stálej služby Prezídia Policajného zboru SR ukázala, že telefón bol počas predchádzajúceho dňa prihlásený v slovenskej sieti, rozbehlo sa pátranie aj na slovenskej strane Západných Tatier,“ priblížili záchranári.

O pomoc požiadali aj Letku Ministerstva vnútra SR,  ktorá z heliportu v Žiarskej doline vyzdvihla na palubu vrtuľníka záchranárov HZS. Niektorých z nich vysadila do terénu, ostatní pátrali po Poliakovi z vrtuľníka. „Žiaľ, okolo poludnia, z dôvodu nasúvajúceho sa frontu a silnejúceho vetra, muselo byť pátranie z paluby vrtuľníka ukončené a až do zotmenia sa pokračovalo pozemne,“ uviedli záchranári.

Aj pozemné pátranie komplikovali silný vietor, mrznúci dážď i klzký terén, viditeľnosť takisto nebola dobrá. Pomocou vrtuľníka sa snažili turistu nájsť aj poľskí záchranári, ale tiež neúspešne. Pátracia akcia pokračuje od piatkového (14. 1.) skorého rána.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny