Na hlavný obsah

Kollár chce pre incident v Miloslavove predvolať Mikulca na koaličnú radu

Chce riešiť spôsob zamedzenia šikany detí.

Kollár chce pre incident v Miloslavove predvolať Mikulca na koaličnú radu
Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) chce pre napadnutie 11-ročného dievčaťa v Miloslavove skupinou kamarátov predvolať na najbližšiu koaličnú radu ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Chce od neho počuť, akým spôsobom sa v krajine zamedzí šikane detí.

„Proti šikane detí sa musíme ako spoločnosť ostro ohradiť a postaviť,“ zdôraznil. Od Mikulca chce preto počuť, ako chce zamedziť tomu, aby sa podobné prípady opakovali.

„Keď to bude nutné, vyvolám zmenu Trestného zákona, aby takéto deti, ktoré iné šikanujú, skončili v reedukačných centrách až do svojej dospelosti,“ uviedol Kollár. Pripomenul, že spoločnosť sa dozvie len o časti takýchto prípadov, šikanu je preto podľa neho potrebné radikálne riešiť.

„Chápem, že sa tohtotýždnovým citlivým prípadom zaoberá aj predseda parlamentu a rád sa s ním stretnem, aby sme o tejto téme diskutovali. V tejto chvíli však považujem za mimoriadne dôležité nerozdúchavať vášne (obzvlášť v tak citlivom prípade) a nechať políciu robiť si svoju prácu,“ reagoval na facebooku Mikulec.

Tvrdenie, že polícia v tomto, či iných podobných prípadoch nekoná, sa podľa neho „absolútne nezakladá na pravde“. Policajný prezident Štefan Hamran ministra ubezpečil, že celému prípadu „venujú maximálnu pozornosť“.

Prípad by sa mal prerokovať aj na najbližšom mimoriadnom branno-bezpečnostnom výbore parlamentu.

„O zaradenie tohto bodu som požiadal jeho predsedu, kolegu Juraja Krúpu (OĽANO). Preveríme všetky podozrenia, ktoré prípad sprevádzajú. Hlavne, či polícia a prokuratúra urobili všetko, čo mali,“ uviedol na sociálnej sieti podpredseda Národnej rady SR za OĽANO Gábor Grendel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko