Na hlavný obsah

Kultúra je stále pozastavená, rezort sľubuje nový kultúrny semafor

Vylepšený semafor reaguje na vedecké poznatky.

Slováci sa môžu najesť v reštaurácií alebo si v obchodoch kúpiť oblečenie, no kultúra je stále pozastavená. Ľudia pracujúci v oblasti kultúry to považujú za nepochopiteľné. Volajú po opätovnom návrate kultúrneho semafora. Ten je stále vypnutý. Že je čas na jeho zapnutie už naznačil aj premiér.

Kultúrny semafor, ktorý sa viazal na covidový automat, mal byť garanciou, že sa kultúra nezavrie, ani keď bude celé Slovensko v čiernej fáze. Keď sa ale covidový automat pre zlú pandemickú situáciu ešte vlani v novembri vypol, zhasol aj semafor pre kultúru.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pandemická situácia v krajine sa medzičasom zlepšila. Sľubovaný návrat k semaforu sa však doteraz nekonal.

„Ministerstvo kultúry má pripravený nový kultúrny semafor, ktorý okrem iného zlepšuje podmienky organizovania hromadných kultúrnych podujatí pre očkovaných. Vylepšený semafor reaguje na nové vedecké poznatky a na stále vyššiu, hoci celkovo nie veľmi potešujúcu zaočkovanosť,“ uviedla ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO).

Ministerstvo kultúry ale nespresnilo, aké ďalšie aktualizácie by mal nový kultúrny semafor obsahovať a takisto ani to, kedy by sa mal zapnúť. Očakáva sa však, že jeho spustenie bude viazané na návrat ku covidovému automatu. O ňom ale rozhodujú epidemiológovia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko