Na hlavný obsah

Ľuďom, ktorí mali nútiť k prostitúcii v Nemecku dve ženy, hrozí desaťročný trest

Ženy museli stáť vo výklade erotického salóna a ponúkať sa na predaj.

Ľuďom, ktorí mali nútiť k prostitúcii v Nemecku dve ženy, hrozí desaťročný trest
Na ilustračnej snímke ukážka z filmu o živote prostitútky v Holandsku počas výstavy múzea prostitúcie v Amsterdame. Foto: TASR/AP

Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru vyriešila prípad obchodovania s ľuďmi, v ktorom šlo o nútenú prostitúciu. Informoval o tom v piatok (28. 1.) hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Miriam G. (24 rokov), Attilu P. (35 rokov), Bartolomeja S. (48 rokov) a Štefana K. (39 rokov) policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu obchodovania s ľuďmi. Obeťami sú dve mladé ženy z Trebišova, ktorých zlú sociálnu a finančnú situáciu mali páchatelia zneužiť na ich oklamanie. V čase spáchania zločinu mali obe 20 rokov, pričom jedna z nich bola matkou ročného dieťaťa.

„Obvinení mali obete zlákať na finančne výhodnú prácu v reštaurácii v Nemecku. Mali im zabezpečiť cestu autom do nemeckého Bremenhavenu, kde im po príchode zobrali osobné doklady,“ uviedol Slivka. Následne ich mali denne nútiť vyhrážaním a fyzickým násilím k prostitúcii v erotickom salóne. Obete tiež mali spracovávať omamnými a psychotropnými látkami.

Obetiam sa podarilo ujsť

Ženy museli niekoľko mesiacov stáť vo výklade a okoloidúcim ponúkať sexuálne služby, pri čom ich obvinení mali kontrolovať. „Od klientov inkasovali od 30 do 50 eur. Denne sa takto každej podarilo zarobiť od 700 do 1.000, Eur. Celý zárobok však museli odovzdávať. Ak zarobili málo, mali ich biť,“ dodal policajný hovorca.

Utiecť sa im podarilo vďaka tomu, že človeku, ktorý na nich dohliadal, vo výhľade na výklad náhodou zabránila dodávka. Kým ich dohliadajúci človek nevidel, využili situáciu, dali si na seba svoje šaty položené v kabínke a utiekli na blízku čerpaciu stanicu, odkiaľ zavolali políciu.

Obvinených polícia stíha na slobode, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko