Na hlavný obsah

Maďarskí policajti v Bratislave zastavili unikajúce auto s migrantmi

Migrantov z Turecka v ňom viezol Ukrajinec.

Maďarskí policajti v spolupráci s Políciou SR v utorok (11. 1.) v bratislavskej mestskej časti Lamač zadržali vodiča osobného auta, ktorý v Maďarsku odmietol zastaviť na výzvy polície. Ako sa ukázalo po zastavení, vodič z Ukrajiny v aute prevážal dvoch migrantov z Turecka. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Na Slovensko sa dostal cez hraničný priechod Čunovo – Rajka. Slovenských policajtov o unikajúcom vozidle informovali maďarskí kolegovia krátko pred pol ôsmou ráno.

„Po prejdení hraničného priechodu Čunovo – Rajka vozidlo smerovalo do obce Rusovce, odkiaľ prešlo znovu na diaľnicu D2 a vo vysokej rýchlosti smerovalo v smere do Malaciek. Na úrovni mestskej časti Lamač vozidlo zišlo z diaľnice, a následne na Hodonínskej ulici ho zastavila hliadka maďarskej polície,“ opísala udalosť polícia.

Ukrajinca policajti ihneď zadržali. Dvaja migranti, ktorí povedali, že sú z Turecka, sú už v rukách cudzineckej polície. K zraneniam nedošlo, hoci unikajúca Škoda Octavia poškodila zvodidlá na Hodonínskej ulici v Lamači. Výška škody ešte bude predmetom policajného dokazovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny