Na hlavný obsah

Meranie teploty, postupné príchody do jedálne. Žiaci sa vrátili do škôl

Ministerstvo školstva odporúča samotestovanie.

Do materských, základných aj stredných škôl sa v pondelok (10. 1.) opäť vrátili žiaci. Pri prezenčnom vyučovaní sú povinné rúška – a odporúčané je aj samotestovanie. Aj to môže pomôcť, aby mohli žiaci chodiť do škôl normálne čo najdlhšie.

Zapína sa školský semafor. Čo znamená, že ak sa v triede potvrdí pozitívny prípad medzi žiakmi, riaditeľ môže triedu zatvoriť a žiakov z nej poslať do karantény.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Po mesiaci sa začalo vyučovanie aj na košickej Základnej škole Hroncova v Košiciach, do ktorej chodí 640 žiakov. Hygienici ju totiž zatvorili ešte týždeň pred vianočnými prázdninami – pre veľa prípadov respiračných ochorení.

Žiaci pri vstupe prechádzali ranným filtrom – vrátane merania teploty. Udržať školu čo najdlhšie otvorenú má pomôcť aj to, že ich nebudú premiešavať. Do školskej jedálne pôjdu triedy postupne.

„Vstup žiakov na prezenčné vzdelávanie nie je podmienený testovaním ale vysoko ho odporúčame ,ak rodičia ešte majú nejaké testy. Dnes sú distrubuované rodičom, ktorí od septembra ešte nedostali žiadne antigénové testy a na ostatné, samozrejme, čakáme,“ hovorí riaditeľ školy Martin Fazekaš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko