Na hlavný obsah

MHD bude v Bratislave naďalej premávať v prázdninovom režime

Dopravný podnik obnoví niektoré vybrané linky.

MHD bude v Bratislave naďalej premávať v prázdninovom režime
Ilustračná foto - MHD v Bratislave. Foto: TASR

V Bratislave bude mestská hromadná doprava (MHD) premávať aj po nedeli (9. 1.) v prázdninovom režime, v ktorom funguje už od 29. novembra 2021. Dopravný podnik Bratislava (DPB) to zdôvodňuje pretrvávajúcimi protipandemickými opatreniami a s nimi súvisiacou zníženou mobilitou.

„Počty cestujúcich pravidelne monitorujeme a vyhodnocujeme, čomu prispôsobujeme výpravu spojov. Od pondelka (10. 1.) nad rámec toho vypravíme i školské linky a linka 58 bude premávať v režime pracovný deň – školský rok,“ uviedol na sociálnej sieti bratislavský mestský dopravca.

Po vianočných a novoročných sviatkoch i školských prázdninách však obnoví vybrané linky a zvýši prepravné kapacity. Od nedele poskytne linka 131 priame spojenie pre študentov cestujúcich z vlakovej hlavnej stanice na internáty v Mlynskej doline. Od pondelka v uliciach Bratislavy začnú opäť premávať linky 7, 25, 26, 92, 94, 192 a 196.

Dopravca deklaruje, že situáciu monitoruje a na základe získaných údajov môže operatívne nasadiť kapacitnejšie vozidlá, ktorými MHD v hlavnom meste posilní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny