Na hlavný obsah

Ministerka Milanová mala podľa Hlasu-SD dávno odstúpiť

Strana argumentuje aj jej údajnou komunikáciou s Petrom Tóthom.

Ministerka Milanová mala podľa Hlasu-SD dávno odstúpiť
Na snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová. Foto: TASR

Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) mala podľa mimoparlamentnej strany Hlas-SD „dávno odstúpiť“ zo svojej funkcie. Hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková zdôvodnila, že ľudia zo všetkých oblastí kultúry sa pre Milanovú „stali jednou z najviac ekonomicky postihnutých skupín obetí pandémie“.

Strana je zároveň zvedavá, či predseda vládnej strany OĽANO Igor Matovič vyzve Milanovú k odchodu pre jej údajnú blízku spoluprácu s bývalým príslušníkom Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrom Tóthom z rokov 2012 až 2016.

Hlas tak reagoval na medializované informácie z Nového Času, ktorý informoval o uniknutých správach medzi Milanovou a Tóthom. Ako píše denník, expríslušník SIS mal terajšej ministerke „intenzívne pomáhať v politickej kariére a radiť jej v otázkach vstupu do parlamentu“.

Z mailovej komunikácie tiež vyplýva, že ministerka bola v kontakte s exnovinárom aj po tom, čo začala spolupracovať s OĽANO.

Medveď Macíková podotkla, že za normálnych okolností by sa dala považovať komunikácia za súkromnú vec politicky ambicióznej osoby, avšak líder OĽANO podľa nich žiadal všetkých, ktorí sa objavili v komunikácii s Alenou Zsuzsovou, aby odišli z verejného života.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko