Na hlavný obsah

Ministerstvo zdravotníctva vyvrátilo tvrdenia, že Ústavný súd zrušil nosenie rúšok či režim OP

Ide o dezinterpretáciu rozhodnutia súdu z decembra.

Ministerstvo zdravotníctva vyvrátilo tvrdenia o tom, že Ústavný súd (ÚS) SR označil za protiústavné protipandemické opatrenia ako režim OTP (očkovaní + testovaní + prekonaní), režim OP (očkovaní + prekonaní), covidové pasy či rúška. Nepravdivá informácia sa šíri prostredníctvom sociálnych sietí a dezinformačných webov. Rezort o tom informoval na sociálnej sieti.

„Ústavný súd vo svojom rozhodnutí (sp. zn. PL. ÚS 4/2021) označil za protiústavné iba špecifické časti zákona o ochrane verejného zdravia. Niektoré z chýb, ktoré vytkol Ústavný súd, boli už napravené novelou zákona,“ uvádza sa v stanovisku rezortu zdravotníctva.

Rezort zdravotníctva pripomenul, že o decembrovom rozhodnutí ÚS už zhruba pred mesiacom informovali viaceré médiá vrátane spravodajského webu RTVS.

„Teraz, o mesiac neskôr, sa na sociálnych sieťach virálne šíria dezinterpretácie staršieho rozhodnutia Ústavného súdu, ktoré začali blogom na Postoji a pokračovali článkom na portáli Bádateľ,“ dodalo ministerstvo. Ľudí vyzvalo, aby si dávali pozor „na zdroje a na kvalitu informácii, s ktorými sa stretávajú na internete a sociálnych sieťach.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko