Na hlavný obsah

Molčan, Gombos aj Kučová vypadli na Australian Open v 2. kole dvojhry

Slovensko už má zástupcov iba vo štvorhre.

Molčan, Gombos aj Kučová vypadli na Australian Open v 2. kole dvojhry
Slovenský tenista Norbert Gombos reaguje v zápase proti Chorvátovi Marinovi Čiličovi v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Foto: TASR/AP

Na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne sa vo štvrtok (20. 1.) porúčala v dvojhre zostávajúci traja slovenskí tenisti. Svoje súboje prehrali Alex Molčan, Kristína Kučová aj Norbert Gombos. Slovensko tak je v hlavných singlových súťažiach už bez zastúpenia, predtým v 1. kole vypadli Anna Karolína Schmiedlová aj Viktória Kužmová.

Viac sa hráčom spod Tatier darilo vo štvrtkových štvorhrách, postup z 1. kola si po boku hráčov zo zahraničia vybojovali Filip Polášek aj Viktória Kužmová.

Kučovej maximom zostáva 2. kolo

Tridsaťjedenročná Bratislavčanka Kristína Kučová v prvom kole zdolala Japonku Misaki Doiovú a v druhom vyzvala Rumunku Soranu Cirsteaovú, ktorá predtým vyradila Češku Petru Kvitovú.

Slovenka, ktorej v rebríčku WTA patrí 96. priečka a jej štvrtková súperka je o 58 miest vyššie, ťahala počas väčšinu štvrtkového duelu za kratší koniec a za 78 minút prehrala 2:6, 4:6. Druhé kolo tak zostáva grandslamovým maximom Slovenky, do tejto časti sa prebojovala na každom zo štyroch turnajov „veľkej štvorky“.

Molčan nestačil na Andújara

Dvadsaťštyriročný prešovský rodák Alex Molčan si hlavnú súťaž v Melbourne zahral premiérovo a po utorkovom (18. 1.) postupe cez Rusa Romana Safiullina vyzval Španiela Pabla Andújara, ktorý v aktuálnom rebríčku ATP figuruje o deväť priečok nižšie ako Slovák (86. resp. 74.).

Molčan napokon po viac ako trojhodinovom boji prehral 4:6, 6:7 (6), 6:0, 1:6, duel trval spolu 190 minút. Grandslamovým maximom Molčana zostáva 3. kolo z minuloročnej edície US Open v New Yorku.

Čilič bol nad sily Gombosa

Tridsaťjedenročný Norbert Gombos v utorok v súboji dvoch kvalifikantov vyradil Kazacha Timofeja Skatova, no vo štvrtok v 2. kole bol nad jeho sily Chorvát Marin Čilič, Slovák nasadenej dvadsaťsedemičke podľahol v štyroch setoch za 162 minút 2:6, 3:6, 6:3, 6:7 (6).

Norbert Gombos sa na Australian Open prvýkrát dostal do 2. kola, jeho grandslamovým maximom je účasť v 3. kole na Roland Garros v Paríži z roku 2020.

„Marin mi vôbec nedal šancu v prvých dvoch setoch a z druhej či tretej lopty ma hneď zatlačil, pričom mne príliš nešiel servis. Dosť ma potom nakopol tretí set, no vo štvrtom začal súper podávať presnejšie aj rýchlejšie. A to rozhodlo,“ povedal Gombos pre Slovenský rozhlas.

Polášek s Pearsom postúpili, s Benčičovou hrať nebude

Filip Polášek po boku domáceho Johna Peersa figurujú v deblovom „pavúku“ ako nasadené päťky a v prvom súboji si poradili s austrálskym párom John-Patrick Smith, Luke Saville za 102 minút 6:3, 7:5, v druhom kole na slovensko-austrálsku dvojicu čaká ďalšia domáca dvojica Rinky Hijikata s Tristanom Schoolkatem.

Polášek mal hrať aj v mixe so Švajčiarkou Belindou Bencicovou, no táto dvojica sa napokon zo zmiešanej štvorhry odhlásila. Viktória Kužmová s Ruskou Verou Zvonariovovou v utorok vyradili urkajinsko-ruskú dvojicu Anhelina Kalininová, Varvara Gračevová, za 83 minút ich zdolali 6:2, 6:4 a o postup do 3. kola štvorhry žien zabojujú proti japonsko-poľskému páru Nao Hibinová, Alicja Rosolská.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport