Na hlavný obsah

Na získanie očkovacej prémie majú seniori posledné dni

Zvýšený nápor záujemcov v očkovacích centrách neregistrujú.

Možnosť získania očkovacej prémie sa pomaly končí. Bonus 200 eur pri druhej dávke alebo 300 eurový pri tretej dostanú všetci ľudia, ktorí sú starší ako 60 rokov. Musia sa však zaočkovať do 31. januára. Záujem seniorov o očkovanie v sobotu (29. 1.) napríklad na východe veľký nebol.

Názory na finančnú motiváciu k očkovaniu ľudí nad 60 rokov sa rôznia. Hoci do konca januára ostávajú už len dva dni, zvýšený nápor záujemcov v očkovacích centrách neregistrujú.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Košický samosprávny kraj eviduje postupný pokles záujmu o očkovanie, ako vo výjazdoch, tak aj v očkovacích centrách. Prevládajú stále tretie dávky, ojedinelé prvé a druhé dávky. Pokles je výrazný aj vo vekovej kategórii nad 60, 65 rokov. Nejako to už neovplyvňuje tá samotná finančná motivácia, viac-menej sa dávajú zaočkovať už len tí, ktorí na to zabudli alebo nemali možnosť,“ hovorí hlavný lekár Košického samosprávneho kraja René Hako.

Počas celého dňa očkuje aj Prešovský samosprávny kraj. A to hneď v troch nákupných centrách – v Bardejove, Poprade a aj priamo v Prešove.

„Záujem o očkovanie nám celkovo klesá. My sme preočkovali tie tretie dávky, teraz vidíme pokles záujmu. Máme rozbehnuté aj výjazdové očkovanie v jednotlivých obciach. A myslím, že viac sa už ani nedá urobiť,“ dodáva Zuzana Sabolová – poverená riadením Odboru zdravotníctva v Prešovskom samosprávnom kraji.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny