Na hlavný obsah

NAKA vyšetruje smrť exšéfa vojenského spravodajstva ako podozrenie z úkladnej vraždy

Potvrdilo to policajné prezídium.

NAKA vyšetruje smrť exšéfa vojenského spravodajstva ako podozrenie z úkladnej vraždy
Ilustračná snímka - logo NAKA. Foto: Facebook/Polícia SR

Smrť bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Petra Bučku vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) ako podozrenie z úkladnej vraždy. Potvrdila to Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru (PZ). Na prípad ako prvý v stredu (26. 1.) upozornil portál noviny.sk.

„Môžeme potvrdiť, že predmetnú trestnú vec vyšetruje vyšetrovateľ NAKA ako podozrenie z úkladnej vraždy. Vo veci nariadil pitvu. Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania nie je možné zatiaľ poskytnúť bližšie informácie,“ priblížila Dobiášová.

„Evidovali sme s rôznych informácií, že sa pohybuje v blízkosti skupiny okolo (exministra hospodárstva či pôdohospodárstva Ľubomíra) Jahnátka a (nitrianskeho podnikateľa Norberta) Bödöra. To je vec, ktorú vieme potvrdiť. Samozrejme, je mi ľúto, čo sa udialo. Nechajme orgány činné v trestnom konaní, nech to ďalej vyšetrujú,“ reagoval na smrť Bučku minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

To, že v prípade smrti bývalého riaditeľa VSS sa začalo vyšetrovanie, potvrdil aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) s tým, že si treba počkať na výsledky. Zároveň dodal, že Bučku poznal, ale viac ako 20 rokov s ním nebol v kontakte a nič spolu neriešili.

Prokuratúra sa k tejto téme nevyjadruje. „Vzhľadom na to, že v súčasnosti v tejto veci vykonáva úkony vyšetrovateľ NAKA, nebudeme sa k nej vyjadrovať,“ uviedla pre hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko