Na hlavný obsah

NAKA zadržala neďaleko Zvolena muža, ktorý v aute prevážal množstvo drog

Ich hodnota je okolo 20 000 eur.

NAKA zadržala neďaleko Zvolena muža, ktorý v aute prevážal množstvo drog
Zaistené drogy. Foto: Polícia SR - Facebook

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v spolupráci s banskobystrickými policajtmi zadržali pri obci Kováčová neďaleko Zvolena vodiča auta, v ktorom prevážal viacero drog. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Policajti v aute našli viac ako sedem gramov kokaínu, čo je minimálne 77 jednorazových dávok s hodnotu 615 eur. „Okrem kokaínu zaistili necelých 400 gramov metamfetamínu, čo je asi 3 960 jednorazových dávok, v hodnote asi 19 000 eur,“ priblížila polícia.

V aute nemal len drogy, ale aj mobilné telefóny, uzatvárateľné vrecká z plastu a iné predmety, ktoré slúžia na páchanie drogovej trestnej činnosti. Tie polícia zaistila.

„Podľa policajných informácií mal obvinený drogy zabezpečovať a potom prevážať. Drogy mal najskôr spracovávať, vážiť, deliť, baliť do obalov rôznych gramáží a postupne distribuovať ďalším dílerom alebo koncovým užívateľom v okrese Lučenec a podľa potreby aj na iné miesta v rámci Slovenska,“ dodala polícia. V prípade dokázania viny hrozí mužovi 10 až 15-ročný pobyt vo väzení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny