Na hlavný obsah

Nákladné auto v Košiciach prešlo chodca, ten na mieste zomrel

Za nehodou nebol alkohol u vodičov.

Nákladné auto v Košiciach prešlo chodca, ten na mieste zomrel
Nákladné auto účastné na nehode v Košiciach. Foto: Facebook: Polícia SR - Košický kraj

V sobotu (15. 1.) večer sa na ceste zo Zeleného dvora smerom do Košíc stala nehoda, pri ktorej zahynul 29-ročný chodec. Kamionista z Poľska v snahe vyhnúť sa chodcovi, ktorý mu náhle vošiel do cesty, muža zachytil zadnou stranou návesu. Informovala o tom Polícia SR z Košického kraja na sociálnej sieti.

„Chodec spadol na vozovku, kde po ňom následne prešla rovnakým smerom jazdiaca ďalšia súprava nákladného vozidla,“ priblížila polícia. Muž utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol.

„Prítomnosť alkoholu u vodičov nákladných vozidiel zistená nebola, to, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok nebohý chodec, sa bude zisťovať pri nariadenej pitve,“ doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Policajti udalosť na mieste dôkladne zadokumentovali aj za prítomnosti znalca z odboru cestná doprava. Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny