Na hlavný obsah

Nezaočkovaní sa do kostola na bohoslužbu nedostanú

Rozšírili sa však prevádzky, ktoré môžu navštíviť.

Nezaočkovaní sa do kostola na bohoslužbu nedostanú
Na snímke ľudia v kostole. Foto: RTVS

Na spravodajstvo RTVS sa obrátilo viacero divákov, ktorí nemôžu ísť na bohoslužbu. Podľa súčasných opatrení sú kostoly prístupné len očkovaným a tým, čo covid prekonali. Namietajú, že v obchodoch sa aj tak všetci premiešajú.

Pani Kozáková z východného Slovenska ochorenie COVID-19 nepodceňuje. Napriek tomu, že sa pravidelne testuje a je zdravá, do kostola sa nedostane, pretože nie je zaočkovaná a ochorenie neprekonala.

„Súčasné opatrenia boli prijaté pre ochranu zdravia veriacich, a to s ohľadom na blížiacu sa vlnu, ktorá bude spôsobená vysoko infekčným kmeňom omikron. Dúfame však, že tá vlna nebude dlhá,“ uviedla epidemiologička Zuzana Krištúfková.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Krištúfková zdôrazňuje, že ak by sa testovaní infikovali počas bohoslužby od zaočkovaných ľudí, mohlo by u nich vypuknúť ochorenie s ťažkým priebehom. Oddnes platné opatrenia však paradoxne uvoľňujú režim v obchodných prevádzkach. V obchodoch, kam ešte včera testovaní nemali prístup, dnes nakúpia.

„V obchodoch môžeme dodržať odstup dva metre a nie sme s nikým dlhšie ako desať minút. Na svätej omši sú veriaci minimálne 45 minút,“ argumentuje epidemiologička.

Konferencia biskupov Slovenska nevylučuje, že čoskoro vytvorí ekumenickú platformu, ktorá sa bude dožadovať zmeny opatrení na politickej úrovni.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko