Na hlavný obsah

Neznámi páchatelia zastrelili počas dopravnej kontroly dvoch policajtov

Polícia vyhlásila pátranie.

Neznámi páchatelia zastrelili počas dopravnej kontroly dvoch policajtov
Ilustračná snímka. Foto: AFP

Dvoch policajtov zastrelili v pondelok (31. 1.) v skorých ranných hodinách počas bežnej dopravnej kontroly na západe Nemecka. S odvolaním sa na vyjadrenie miestnej polície o tom informovali viaceré nemecké médiá.

K incidentu došlo približne o 4.20 h pri dopravnej kontrole pri meste Kusel ležiacom v spolkovej krajine Porýnie-Falcko, píše agentúra AP.

Polícia v súvislosti so streľbou pátra po viacerých páchateľoch. Nedisponuje však ich opisom a nevie ani to, v akom vozidle cestovali, či ktorým smerom sa po streľbe vydali.

Vodičov v okolí mesta Kusel ale vyzvala, aby z bezpečnostných dôvodov nebrali stopárov. Upozornila tiež na to, že prinajmenšom jeden z podozrivých je ozbrojený.

Pátranie rozšírili aj na susednú spolkovú krajinu Sársko. Polícia vyzvala prípadných svedkov incidentu či ľudí registrujúcich podozrivé aktivity, aby sa jej ozvali.

Privolali si pomoc, no neprežili

Podľa stanice Deutsche Welle pri strete zomrel 29-ročný policajt a 24-ročná policajtka. Policajti si boli schopní privolať pomoc, ale posily im po príchode už nedokázali pomôcť, uviedla agentúra AP.

Žena bola mŕtva už pred ich príchodom, jej kolega zomrel krátko potom. Policajné odbory GdP informovali, že zastrelená policajtka stále študovala na policajnej akadémii.

Nemecký denník Bild uviedol, že dvojica informovala dispečing o zastavení podozrivého auta, v ktorého kufri zrejme objavila zastrelenú zver. V druhej správe už ohlásila streľbu.

„Strieľa na nás,“ uviedli podľa informácií denníka policajti. Vyšetrovatelia z tejto správy usudzujú, že išlo o viacerých páchateľov. Podľa denníka mohlo ísť o pytliakov, ktorí pri sebe nosia zbrane.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet