Na hlavný obsah

Noc z utorka na stredu prinesie na severe Slovenska nízke teploty

Viaceré okresy potrápi aj veterné počasie.

Noc z utorka na stredu prinesie na severe Slovenska nízke teploty
Výstraha SHMÚ pred nízkymi teplotami na noc z utorka (11. 1.) na stredu (12. 1.). Foto: RTVS/SHMÚ

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc z utorka (11. 1.) na stredu (12. 1.) výstrahu pred nízkymi teplotami pre viaceré okresy severného a východného Slovenska. Informoval o tom SHMÚ na svojom webe.

Výstraha 1. stupňa pred teplotami, ktoré môžu klesnúť na -16 stupňov Celzia, platí od polnoci pre okresy Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Snina.

Meteorológovia vydali na utorok aj výstrahu 1. stupňa pred vetrom pre viacero okresov na západe i východe krajiny. Vietor, ktorého rýchlosť sa očakáva na 18 až 21 metrov za sekundu, môže v uvedených lokalitách spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Ide o okresy Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Hlohovec, Trnava, Pezinok, Senec, Bratislava, Brezno, Poprad, Rožňava, Košice, Košice – okolie, Prešov, Vranov nad Topľou, Trebišov, Michalovce a Sobrance. Vietor na horách sa očakáva v okresoch Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín.

Pre okres Michalovce aj naďalej platí hydrologická výstraha 2. stupňa pred povodňou. „V dôsledku spadnutých zrážok, topenia snehovej pokrývky na území západnej Ukrajiny, na toku Latorica budú pretrvávať vysoké vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity,“ napísali meteorológovia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko