Na hlavný obsah

Nové opatrenia sú chaotické, tvrdia obchodníci

Argumentujú, že v režime základ majú byť otvorené všetky prevádzky.

Za chaotické a diskriminačné považujú obchodníci aktuálne reštrikcie. Nerozumejú, prečo sa napríklad v prípade obchodných centier do predajne obuvi dostane každý, ale do susednej predajne elektrospotrebičov môžu vstúpiť iba v režime OP a OP+. V spoločných priestoroch sa ľudia aj tak stretávajú.

Predajňa obchodu s elektrospotrebičmi zíva prázdnotou. Po novom, v režime OP a OP+. Manažér toto obmedzenie kritizuje. Nerozumie, v čom je z hľadiska šírenia vírusu obchod s elektrospotrebičmi a elektronikou pre hygienikov iný ako napríklad obuv, či obchod s textilom.

„Tento sortiment je potrebné si aj vyskúšať, respektíve je potrebné výber sortimentu odkonzultovať aj s predávajúcim,“ vysvetlila hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Generálny riaditeľ spoločnosti NAY Martin Ohradzanský namieta, že aj elektrospotrebiče si treba vyskúšať a ich výber konzultovať so špecializovaným predavačom.

„Chladnička, práčka notebook, tlačiareň, domáce spotrebiče, potrebuje človek riešiť v dennej potrebe okamžite, preto by mal byť prístupný pre všetkých zákazníkov,“ tvrdí.

Aj v nákupných centrách sa do obuvi zákazník v režime základ dostane, ale do susedného obchodu s elektronikou, ktorá je v súčasnosti už nevyhnutnou výbavou dokonca aj žiakov základnej školy, nie.

Obchodníci argumentujú, že v režime základ majú byť otvorené všetky prevádzky, podobne ako je to v Maďarsku, Česku a Poľsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko