Na hlavný obsah

Obmedzenia otváracích hodín prevádzok sa od pondelka rušia

Už od piatka je povolená konzumácia vo foodcourtoch obchodných domov.

Obmedzenia otváracích hodín prevádzok sa od pondelka rušia
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Od piatka 7. januára je povolená konzumácia vo foodcourtoch obchodných domov za rovnakých podmienok ako v ostatných reštauráciách. Vyplýva to z novej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. Od pondelka 10. januára sa zároveň ruší obmedzenie otváracích a prevádzkových hodín pre všetky prevádzky obchodu a služieb, ktoré bolo stanovené od 5:00 do 20:00.

V režime základ môžu prevádzky verejného stravovania naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou, a to aj zároveň s režimom OP pre konzumáciu na mieste. Osoby v režime základ si teda môžu jedlo v prevádzke vyzdvihnúť, ale nesmú ho konzumovať v interiérových a ani exteriérových priestoroch reštaurácie.

Do pondelka (10. 1.) je konzumácia na mieste vzhľadom na stále platný zákaz vychádzania povolená len do 20:00. Reštaurácie môžu fungovať aj po 20:00, keďže prihliadame na to, že reštaurácia môže mať donáškovú službu, môže tiež vydávať jedlá zabalené na odber so sebou. 

Režim OP sa týka všetkých priestorov prevádzky, teda aj terás a podobných vonkajších priestorov. Konzumovať na mieste môžu len osoby v režime OP a prevádzkovatelia musia dodržať aj ostatné podmienky stanovené vo vyhláške.

Vyhláška zároveň spresňuje, že pre ambulantný predaj jedál a nápojov (napríklad food trucky, vozíky s kávou) platia podmienky ako pre stánky s trvalým stanovišťom: 

  • otvorené v režime základ
  • predaj len zabalených jedál alebo nápojov pre odber so sebou
  • stolíky, pulty či obdobné miesta pre stolovanie a konzumáciu nie sú povolené

Vyhláška ÚVZ SR k obmedzeniam prevádzok obchodu a služieb. by onlineeditori on Scribd

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko