Na hlavný obsah

Opatrenia pre kultúru sú nedostatočné, tvrdí SaS. Milanová avizuje boj za jej otvorenie

Liberáli chcú aspoň 200 divákov.

Opatrenia pre kultúru sú nedostatočné, tvrdí SaS. Milanová avizuje boj za jej otvorenie
Na archívnej snímke zatvorené Slovenské národné divadlo. Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nesúhlasí s návrhom otvoriť kultúrne podujatia v režime OP len pre maximálne 50 ľudí. „Takéto opatrenie je nedostatočné a nerieši zdevastovanú kultúru,“ uviedli liberáli v pondelok (10. 1.).

Podmienka maximálne 50 ľudí na podujatí v režime OP podľa strany nerieši dlhodobo kritickú situáciu umelcov, prevádzkovateľov kín, klubov, kultúrnych priestorov a umeleckých zoskupení, ktoré „reálne bojujú o prežitie“. Hovorí aj o nevyužitej šanci odmeniť zaočkovaných či ponúknuť motiváciu k očkovaniu.

„Riešením je otvoriť kultúru aspoň pre 200 divákov a zohľadňovať kapacitu priestorov,“ poznamenal poslanec NR SR a člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin (SaS).

Milanová: Bezpečnejšie je kino než reštaurácia

Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) avizovala, že na pondelkovom online rokovaní vlády chce riešiť tému rovnakých pravidiel otvorenosti kultúry s ostatnými sektormi.

“Na vládu idem bojovať za to, aby pre kultúru platili rovnaké pravidlá ako pre gastronómiu, bohoslužby, cestovný ruch či obchodné prevádzky. Sedenie v kine a divadle s respirátorom je podľa môjho názoru bezpečnejšie ako stravovanie sa v reštaurácii, kde si respirátor prirodzene dávame dolu,” povedala podľa facebookovej stránky rezortu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko