Na hlavný obsah

Ospravedlnenie alebo milióny. Finančník Haščák chce od štátu vysúdiť odškodnenie

Vo väzbe strávil takmer dva mesiace.

Finančník Jaroslav Haščák chce vysúdiť od štátu odškodnenie za to, že bol krivo obvinený a neprávom sedel vo väzení. Požadovaná suma sa môže pohybovať aj v desiatkach miliónov eur. Od požiadavky na peniaze upustí, ak zaznie ospravedlnenie.

Jaroslava Haščáka zobral Špecializovaný trestný súd do väzby v decembri 2020. Obvinený bol z trestných činov korupcie a prania špinavých peňazí v súvislosti s kauzou Gorila. Najvyšší súd Jaroslava Haščáka vlani koncom januára prepustil na slobodu a obvinenia ho zbavil generálny prokurátor Maroš Žilinka – využijúc paragraf 363.

„Tie rozhodnutia, na základe ktorých bol pán Haščák stíhaný a na základe ktorých bol vzatý do väzby, boli zrušené ako nezákonné,“ hovorí Peter Kubina, advokát Jaroslava Haščáka. Tvrdí, že nezákonnosti treba odškodniť.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Podľa advokáta Petra Kubinu môže ísť o odškodnenie v desiatkach miliónov eur z peňazí daňových poplatníkov. Jeden z najbohatších Slovákov však tvrdí, že od svojho nároku je ochotný ustúpiť – ak sa dočká ospravedlnenia. Očakáva ho od ministerstva spravodlivosti, ktorému návrh naň doručí zrejme už budúci týždeň.

Jaroslav Haščák žiada ospravedlnenie aj od Generálnej prokuratúry. Či sa spolumajiteľovi Penty ospravedlní, však odmietla konkretizovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko