Na hlavný obsah

Parkovacia politika v Bratislave je už realitou

Zatiaľ sa týka troch zón.

Bratislava začala s regulovaním parkovania. Priniesť by to malo väčší poriadok. Zatiaľ v troch zónach – Tehelné pole, Krasňany a Dvory štyri.

Aktuálne do nich spadá približne 7 500 parkovacích miest. Ďalšie sa pripoja postupne.

Obyvatelia prvých troch zón môžu po registrácii a zakúpení rezidentskej karty v mieste svojho bydliska parkovať neobmedzene bez ďalšieho poplatku.

Zvyšok záujemcov o parkovanie si bude musieť v stanovenom čase zaplatiť hodinové parkovné.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Všetky zóny sú značené bielou farbou, a ak vodič chce na mieste vedieť, či parkuje v zóne, tak na každej ulici na stĺpoch verejného osvetlenia sú zelenomodré tabule parkovacieho asistenta, tam nájde základné informácie,“ uviedol Peter Herceg, splnomocnenec magistrátu pre parkovaciu politiku.

Bratislavčania sa môžu registrovať a zakúpiť si parkovacie karty prostredníctvom webovej stránky paas.sk.

„Nenechávame všetko len na online, máme klientské miesta v každej zóne a máme aj telefonickú linku,“ uviedol Matúš Vallo, primátor Bratislavy.

Ak nemáte digitálne zručnosti, ste návštevník mesta a chcete zaparkovať, pomôžu vám parkomaty.

„Sú čisto na platobné karty, tí ktorí by chceli platiť hotovosťou tak môžu u parkovacích asistentov,“ vysvetľuje Herceg.

Pokuty za porušenie pravidiel budú udeľovať mestskí policajti buď na mieste, alebo prídu majiteľom poštou. Dohliadať na parkovanie budú viackrát za deň aj kontrolóri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny