Na hlavný obsah

Peter Cehlárik mal dva dni pred odletom do Pekingu pozitívny test na covid

Ostatní reprezentanti boli negatívni.

Peter Cehlárik mal dva dni pred odletom do Pekingu pozitívny test na covid
Na snímke Peter Cehlárik v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Česko. Foto: TASR

Slovenský hokejový reprezentant Peter Cehlárik mal v pondelok (31. 1.), tesne pred odchodom hráčov na ZOH 2022 do Pekingu, pozitívny test na koronavírus. Ďalší prítomní hráči mali zhodne po dva negatívne PCR testy a absolvovali aj tréning na ľade.

„Dnes sme mali na tréningu jedenásť hráčov a dvoch brankárov. Zatiaľ je to veľmi dobré, až na Petra Cehlárika, ktorý bol pozitívny. Budeme zo dňa na deň sledovať jeho vývoj a podľa toho sa rozhodovať, čo ďalej v jeho prípade,“ vyjadril sa asistent generálneho manažéra tímu Oto Haščák na webe SZĽH.

Slováci absolvujú v bratislavskej „bubline“ v utorok (1. 2.) ešte jeden tréning. V stredu (2. 2.) o 15.00 h hokejisti spoločne s členmi realizačného tímu odcestujú autobusom na viedenské letisko Schwechat, z ktorého o 19.40 h naberú smer Instabul, kde prestúpia na let do Pekingu.

V čínskej metropole absolvuje tím jeden prípravný zápas, 7. februára od 12.30 h SEČ nastúpi proti Nemecku. Od štvrtka 10. februára ho následne čakajú ostré zápasy v C-skupine postupne proti Fínsku, Švédsku a Lotyšsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport