Na hlavný obsah

Petra Vlhová je po prvom kole slalomu v Slovinsku priebežne druhá

Prvé miesto jej ušlo o 0,08 s.

Petra Vlhová je po prvom kole slalomu v Slovinsku priebežne druhá
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v slovinskej Kranjskej Gore. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová je po nedeľnom (9. 1.) prvom kole slalomu v slovinskej Kranjskej Gore na priebežnom druhom mieste. Do cieľa prišla v čase 51,57 s a na líderku Wendy Holdenerovú stráca 0,08 s. Tretia je Mikaela Shiffrinová (+0,25 s).

Slovenka vyrazila na trať, ktorú staval jej tréner Mauro Pini, ako šiesta v poradí. Na medzičasoch si držala tesný náskok pred Švajčiarkou Holdenerovou, no v záverečnom úseku mierne stratila.

Rodáčka z Liptova v tejto sezóne vyhrala štyri z piatich slalomov SP. Američanka Shiffrinová, ktorá je v priebežnom hodnotení disciplíny druhá, odštartovala hneď za Slovenkou a zaostala za ňou o 17 stotín.

Slalomová trať robila problémy viacerým lyžiarkam, preteky nedokončila napríklad Michelle Gisinová. Trať skritizovala po 1. kole aj Vlhová. „Išlo sa mi dobre, dala som do toho všetko, ale trať je katastrofálna. Nie je to trať hodná Svetového pohára,“ poznamenala.

Druhé kolo je na programe od 12.30 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport