Na hlavný obsah

Poľadovica môže skomplikovať dopravu na severe a východe, varuje SHMÚ

Meteorológovia očakávajú aj vietor.

Poľadovica môže skomplikovať dopravu na severe a východe, varuje SHMÚ
Výstrahy SHMÚ pred vetrom a poľadovicou na piatok (14. 1.). Foto: RTVS/SHMÚ

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje vodičov pred poľadovicou, ktorá sa môže počas štvrtka (13. 1.) a piatka (14. 1.) vyskytnúť vo viacerých okresoch severného a východného Slovenska. Informoval o tom web SHMÚ.

Výstraha 1. stupňa pred poľadovicou, ktorá môže spôsobiť komplikácie v doprave, platí od štvrtkovej šiestej hodiny ráno až do piatka 18.00 h pre okresy Kysucké Nové Mesto, Čadca, Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Vranov nad Topľou, Medzilaborce, Michalovce, Humenné, Sobrance a Snina.

Meteorológovia takisto očakávajú veterné počasie vo viacerých oblastiach. V piatok i v sobotu by mal vietor na horách v okresoch Brezno, Banská Bystrica, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín dosahovať rýchlosť až 44 metrov za sekundu, čo „predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo).“

Pre uvedené okresy bude platiť od piatka 7.00 h výstraha 2. stupňa pred vetrom na horách, výstrahu 1. stupňa SHMÚ vydal pre okresy Turčianske Teplice, Martin, Žilina, Dolný Kubín, Námestovo a Kežmarok.

Veterné počasie sa v piatok očakáva aj v Bratislave a okresoch Pezinok a Senec.

Pre okres Michalovce aj naďalej platí hydrologická výstraha 1. stupňa pre vodný stav na rieke Latorica, ktorej hladina je vyššia pre topenie snehu na území Ukrajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko