Na hlavný obsah

Polícia chce posilniť bezpečnosť cyklistov a chodcov kontrolami

Reaguje na tragické nehody z ostatných dní.

Na cestách bude viac kontrol. Polícia sa sústredí na bezpečnosť cyklistov a chodcov. Prísnejšia bude až do odvolania, alebo kým sa situácia nezlepší. Dôležité je byť viditeľný so svetlami a s reflexnými prvkami.

Podľa združenia Cyklokoalícia problémom sú aj nepozorní a rýchlo jazdiaci vodiči. Na Slovensku podľa združenia chýba efektívne meranie rýchlosti.

Od začiatku roka na slovenských cestách prišli o život siedmi chodci a traja cyklisti. Polícia sa pokúša znižovať tragické štatistiky intenzívnejšími kontrolami.

„Do akcie budú okrem dopravných policajtov zapojené aj ďalšie zložky, poriadkoví a železniční policajti. Viac policajtov bude predovšetkým na priechodoch pre chodcov, v blízkosti škôl, nemocníc, železničných a autobusových staníc, kostolov, cintorínov a nákupných centier,“ povedala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Častejšie kontroly víta aj odborník na bezpečnosť cestnej premávky. Zároveň upozorňuje, že treba viac dohliadať aj na cyklistov a chodcov.

„Keď sa pozrieme na štatistiku nehôd a kto je na vine, tak zistíme, že nie sú na vine len vodiči motorových vozidiel, ale nehodovosť je z oboch strán,“ priblížil dopravný analytik Jozef Drahovský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko