Na hlavný obsah

Polícia odhalila nelegálnych migrantov z Egypta vo vlaku v Nových Zámkoch

Mali namierené do Rakúska a Francúzska.

Polícia SR na sociálnej sieti informovala, že jej hliadky odhalili vo vlaku v Nových Zámkoch dvoch mužov z Egypta, ktorí sa na území Slovenska zdržiavali nelegálne. Na oboch Egypťanov čaká vyhostenie.

„Hliadka železničnej polície z Nových Zámkov kontrolovala medzinárodný rýchlik Hungaria. Sedeli v ňom aj dvaja Egypťania, ktorí nevedeli ani po poskytnutí potrebnej súčinnosti hodnoverným spôsobom preukázať svoju totožnosť,“ priblížila polícia.

Policajti zistili, že z Egypta vycestovali v marci, resp. septembri minulého roku. Cestovali lietadlom, pešo, taxíkmi i vlakom. Stretli sa v Srbsku, odkiaľ spolu išli do maďarského Segedínu. „Z tade pokračovali taxíkom za 450 eur do Budapešti. Kúpili si lístky na vlak do Bratislavy, z kade chceli cestovať do Viedne. Cieľovými krajinami boli Francúzsko a Rakúsko,“ dodala polícia.

Egypťanov za neoprávnený pobyt na území Slovenska vyhostia, dostali tiež zákaz vstupu na Slovensko, ako aj do ostatných členských štátov Európskej únie. Aktuálne sa nachádzajú na útvare policajného zaistenia pre cudzincov, kde budú až do chvíle, kým neopustia krajinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko