Na hlavný obsah

Polícia varuje pred podvodníkmi na online bazároch. Snažia sa vylákať údaje k účtom

Polícia eviduje nárast takýchto prípadov.

Polícia varuje pred podvodníkmi na online bazároch. Snažia sa vylákať údaje k účtom
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia varuje pred podvodníkmi na online bazároch, ktorí sa snažia vylákať od ľudí údaje k ich bankovým účtom a následne ich pripraviť o životné úspory.

„Svedčia o tom aj prípady, ku ktorým došlo počas uplynulého víkendu (22.01. a 23.01.2022). Len za tieto dva dni evidujeme celkovo 7 prípadov v rámci ktorých neznámi páchatelia kontaktujú poškodených, ktorí prostredníctvom internetových bazárov predávali rôzny tovar,“ upozornila na sociálnej sieti polícia Bratislavského kraja.

Podvod funguje tak, že páchatelia pri komunikácií s poškodenými pošlú odkaz na úhradu poštovného. Po kliknutí na tento odkaz mali poškodení vyplniť údaje k svojim platobným kartám a bankovým účtom. „Týmto konaním prišli poškodení o peniaze v celkovej výške 5 105 eur,“ uviedla polícia.

V jednom prípade inzerujúci muž kontaktoval políciu a podvodníka zablokoval.

Bratislavská krajská polícia varuje, že cieľom takýchto podvodných volaní a internetovej komunikácie je vylákať od poškodených ich peniaze. Občanov preto upozorňuje, aby v prípade takýchto správ či telefonátov neposkytovali žiadne zo svojich autentifikačných a verifikačných údajov k bankovým službám a produktom. Najmä údaje k platobným kartám a údaje k službe internetbanking či prihlasovacie údaje a heslo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko