Na hlavný obsah

Polícia zadržala vo vlakoch nelegálnych migrantov, všetkých vyhostili

Dostali zákaz vstupu na územie SR.

Polícia zadržala vo vlakoch nelegálnych migrantov, všetkých vyhostili
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hliadky železničnej polície z Bratislavy a zo Zvolena počas kontrol vo vlakoch narazili na viacerých cudzincov, ktorí sa na území Slovenska zdržiavali neoprávnene. Všetkých vyhostili. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Hliadka bratislavskej železničnej polície vo vlaku kontrolovala dvoch Tunisanov, v ďalšom vlaku zase dvoch Sýrčanov. Medzi tým hliadka zvolenskej železničnej polície v medzinárodnom rýchliku kontrolovala ďalších troch Tunisanov a jedného Maročana. Nikto z nich, ani po poskytnutí súčinnosti, nevedel hodnoverne preukázať svoju totožnosť, uviedla polícia.

Migranti mali namierené pôvodne do Rakúska a Nemecka, niektorí do Holandska. „Cestovali letecky, člnom, vlakom, taxíkmi aj pešo za pomoci prevádzačov,“ dodala polícia.

Po vykonaní potrebných úkonov príslušné orgány všetkým vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení a zákaze vstupu na územie Slovenskej republiky a na územie všetkých členských štátov počas troch rokov. Momentálne sú umiestnení v útvare policajného zaistenia pre cudzincov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko