Na hlavný obsah

Pošta po 76 rokoch doručila list, ktorý poslal vojak svojej matke

Jeho žena tomu nemohla uveriť.

Pošta po 76 rokoch doručila list, ktorý poslal vojak svojej matke
Na ilustračnej snímke listy, ktoré doručuje americká pošta. Foto: TASR/AP

Po 76 rokoch doručila pošta list, ktorý poslal americký vojak umiestnený v Nemecku svojej matke v štáte Massachusetts. List sa po desaťročiach našiel neotvorený v distribučnom zariadení pošty v Pittsburghu, napísala agentúra AP. Odosielateľ aj adresátka už zomreli, poštová služba doručila list vdove po pisateľovi listu.

„Drahá mamička. Dnes som od teba dostal ďalší list a som rád, že všetko v poriadku,“ písal vtedy dvadsaťdvaročný seržant John Gonsalves. „Pokiaľ ide o mňa, som v poriadku a darí sa mi dobre. Ale čo sa týka jedla, to je väčšinou dosť mizerné,“ píše sa ďalej v liste, ktorý sa končí slovami: „S láskou a bozkami. Tvoj syn Johnny. Dúfam, že sa čoskoro uvidíme.“

Vojak poslal tento list matke v decembri roku 1945, teda krátko po oficiálnom konci druhej svetovej vojny, informovala bostonská televízna stanica WFXT.

V roku 2015 Gonsalves zomrel, nežije už ani jeho matka. Poštová služba Spojených štátov (USPS) však po náleze zistila adresu vdovy po odosielateľovi a spoločne s desiatkami rokov starým listom jej doručila aj vlastné písanie. V ňom jej oznamovala, že doručenie tohto listu bolo pre ňu „nanajvýš dôležité“.

„Predstavte si to! Sedemdesiatšesť rokov!“ povedala neskôr deväťosemdesiatročná Angelina Gonsalvesová pre stanicu WFXT. „Nemohla som tomu veriť. Bolo to úžasné,“ dodala s tým, že mala pocit, akoby sa jej muž vrátil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet