Na hlavný obsah

Pre Michalovce naďalej platí výstraha pred povodňou, horské prechody hlásia poľadovicu

Cesty sú zjazdné.

V okrese Michalovce pretrváva aj počas soboty (8. 1.) už v piatok (7. 1.) avizovaná hrozba pred poľadovicou pre topiaci sa snehu a dážď. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

„V dôsledku spadnutých zrážok, topenia snehovej pokrývky na území západnej Ukrajiny, očakávame ešte vzostup vodnej hladiny na toku Latorica na úrovni 2. stupňa povodňovej aktivity,“ píše SHMÚ.

hydrologická výstraha SHMÚ
Na snímke oranžovou farbou vyznačený okres Michalovce, pre ktorý platí v piatok druhý stupeň výstrahy pred povodňou.Foto: SHMÚ
Foto: SHMÚ

Slovenská správa ciest informuje, že všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je na západnom Slovensku prevažne suchý, na ostatnom území až vlhký.

V horských oblastiach severného a východného Slovenska sa na cestách nižších tried môže vyskytovať utlačený a kašovitý, na niektorých miestach i zľadovatený sneh.

Cestári zároveň varujú pred poľadovicou v úseku Čertovica – Kráľova Lehota a na horskom prechode Vrchslatina. Zelená vlna RTVS dodáva, že s poľadovicou treba počítať aj na horskom prechode Donovaly a v Banskej Bystrici na Kynceľovskej ceste.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko