Na hlavný obsah

Pre nesúlad covidového preukazu s databázou NCZI môžu prísť seniori o odmenu

Počet vakcinácii sa môže líšiť.

Údaje o očkovaní v covidovom preukaze nemusia byť v súlade s databázou Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Presvedčil sa o tom divák, ktorý je síce zaočkovaný už trikrát, no podľa NCZI mu posilňujúca dávka chýba.

Pre nesprávne údaje tak namiesto 300-eurovej odmeny za očkovanie dostane o stovku menej. Po týždňoch úsilia problém vyriešiť sa obrátil na redakciu RTVS.

Pán Ďurčo je plne zaočkovaný. Tretiu vakcináciu absolvoval bez registrácie v Malackách. Má o nej potvrdenie, aj záznam v covidovom pase.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Tu je jasne uvedené, že počet vakcinácií 3/3. O dva týždne mi došla sms z NCZI, aby som sa prihlásil na tretie očkovanie. V dobrej viere som im zavolal, že je tam nejaké pochybenie, lebo ja som očkovaný trikrát. Odpoveď znela: Nemôžete byť očkovaný trikrát, lebo my vás máme v systéme iba dvakrát,“ vysvetlil pán Ďurčo.

Ak by pozývaciu sms na preočkovanie nedostal, o nezrovnalosti medzi databázou a jeho covidovým pasom by ani nevedel. Nespravodlivosť vníma v tom, že namiesto 300 eur za očkovanie dostane z ministerstva financií o 100 eur menej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko