Na hlavný obsah

Premiér Heger sa osobne na ZOH do Pekingu nechystá

Do Číny nepôjde ani prezidentka.

Premiér Heger sa osobne na ZOH do Pekingu nechystá
Na snímke premiér Eduard Heger (OĽANO) a slovenskí olympionici. Foto: Úrad vlády SR

Slovenský premiér Eduard Heger (OĽANO) sa osobne na Zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu nezúčastní. Spravodajský web RTVS o tom informovala jeho hovorkyňa Ľubica Janíková. Olympionikom však zaželal dobrú formu a poďakoval im vopred za reprezentáciu krajiny. Ich výkony bude aj napriek osobnej neúčasti „so záujmom sledovať.“

„Želám vám dobrú formu, želám vám, aby všetky preteky a zápasy prebehli v duchu fair play a aby ste sa domov vrátili zdraví a spokojní so svojimi výkonmi. Veľmi oceňujem úsilie, ktoré venujete svojej príprave. Trénovať či cestovať na kvalifikačné podujatia v čase pandémie je oveľa náročnejšie ako predtým. O to viac si vážim vašu reprezentáciu Slovenska,“ povedal Heger.

Na ZOH sa nechystá ani prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá „sa stotožňuje s výhradami, pre ktoré sa viacerí predstavitelia štátov rozhodli nezúčastniť sa na olympijských hrách v Číne.“ Odkázala tak na diplomatický bojkot hier zo strany viacerých krajín, ktorý odštartovali začiatkom decembra Spojené štáty.

Generálny tajomník OSN António Guterres do Pekingu na otvárací ceremoniál, ktorý bude v piatok (4. 2.), však pocestuje. Do čínskej metropoly má prísť aj ruský prezident Vladimir Putin.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko