Na hlavný obsah

Premiér ocenil prezidentkin príhovor. Vidí v nej spojenca v upokojovaní spoločenskej atmosféry

Zdôraznil, že spoločnosť treba spájať.

Premiér ocenil prezidentkin príhovor. Vidí v nej spojenca v upokojovaní spoločenskej atmosféry
Na snímke minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO) a prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Apel prezidentky, aby sme sa nedali vyprovokovať k nenávisti, z nás robí spojencov v upokojovaní spoločenskej atmosféry.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) to uviedol v reakcii na novoročný prejav prezidentky Zuzany Čaputovej. TASR o tom informovala hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková.

Premiér: Máme rovnakú rétoriku

Premiér ocenil, že v tejto oblasti majú s hlavou štátu rovnakú rétoriku.

„Spoločnosť dnes potrebuje spájať sily a mať lepšie vzájomné pochopenie, pretože to je jediná správna cesta z akejkoľvek krízy, nevynímajúc pandémiu či boj za spravodlivosť. Ja tomu hovorím pestovanie kultúry úcty, ona hovorí o kultivovaní ľudskosti,“ komentoval premiér.

Obaja majú podľa neho na mysli to isté, slobodné, demokratické Slovensko, kde ľudia radi žijú.

Prezidentka v novoročnom príhovore vyzvala k súdržnosti, ľudskosti a pestovaniu vzťahov v komunitách i rodinách. Ide podľa nej o cestu k silnému, odolnému Slovensku, ktoré môže suverénne čeliť všetkým výzvam.

Ako uviedla, ak dokážeme potlačiť trecie plochy a konflikty medzi sebou, naša zomknutosť bude obrovskou devízou nielen pri prekonávaní súčasnej krízy, ale aj v dlhodobom úsilí.

Pellegrini: Vnímal som to ako morálny apel

Mimoparlamentný Hlas-SD vníma novoročný príhovor prezidentky SR Zuzany Čaputovej ako výzvu na zjednotenie rozdelenej spoločnosti v boji s pandémiou.

„Vnímal som to ako morálny apel, aby politický diktát a tlak moci pri prijímaní opatrení nahradila dobrovoľnosť a zodpovednosť každého jedného človeka za svoj život, ako aj život svojich blízkych,“ uviedol líder Hlasu-SD a expremiér Peter Pellegrini.

V novoročnom príhovore zverejnenom na sociálnej sieti Pellegrini poďakoval všetkým, ktorí v prvej línii pomáhajú zachraňovať životy ľudí. Kritizoval vládu, ktorej hlavným naratívom sú podľa neho mocenské riešenia a obmedzovanie slobody.

Volá po vecnej diskusii. „Zanikajú akékoľvek vecné riešenia, ktoré by mohli posunúť Slovensko o krok ďalej,“ podotkol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko