Na hlavný obsah

Premiér: Prajem si, aby sme sa ako krajina zomkli a boli jednotní

Občanom do nového roka zaželal veľa imunity.

Premiér: Prajem si, aby sme sa ako krajina zomkli a boli jednotní
Premiér Eduard Heger (OĽANO). Foto: Úrad vlády SR/RTVS

Premiér SR Eduard Heger (OĽANO) si želá, aby sa Slovensko v novom roku zomklo a bolo jednotné. Uviedol to na sociálnej sieti.

“Stavajme na skúsenostiach, spájajme sily a nikdy sa nevzdávajme. My to zvládneme,”  vyhlásil.

Jednotu podľa neho Slovensko potrebuje pre úspešné zvládnutie pandémie aj pre realizáciu dôležitých reforiem. „Potrebujeme to pri pokračovaní očisty spoločnosti od korupcie a zneužívania moci. Potrebujeme to pre lepšie Slovensko,“ dodal.

Premiér si podľa vlastných slov želá, aby sa do hodnotenia vnútropolitickej situácie vnieslo viac nadhľadu a faktov a menej emócií a skreslených informácií.

Tvrdí, že vláda na pandemickú situáciu reaguje poskytovaním pomoci podnikom a domácnostiam, aká tu doteraz nikdy nebola.

„Ak som spomenul robustnú štátnu pomoc počas pandémie, treba vidieť aj to, čo ju limitovalo. Je to výška nášho dlhu. Verejný dlh bol vysoký, už keď sme prevzali vládnu zodpovednosť,“ priblížil.

Heger: Nie sme ideálnou vládou

Premiér si preto želá postupné, ale presvedčivé ozdravovanie verejných financií.

„Mám ďaleko od toho, aby som tvrdil, že sme ideálnou vládou. S plnou vážnosťou však hovorím, že sme najlepšou možnou vládou z politických síl, ktoré sú dnes na scéne. My nekradneme, nehádame sa o korisť. My pracujeme pre ľudí,“ vyhlásil.

Občanom do nového roka zaželal aj veľa imunity. „Najlepšie tej, ktorú získate očkovaním treťou dávkou,“ podčiarkol. Všetci si želajú, aby sa pandémia v tomto roku skončila, ale to nikto nevie garantovať, dodal.

„Želám Slovensku, aby urobilo ďalší pokrok v reformách, aby sa rozbehli nové investície, aby sme nestratili životný elán a naučili sa žiť v pandémii s čo najmenšími stratami i s nižšou mierou konfliktov,“ zakončil premiér.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko