Na hlavný obsah

Premiér sa so zástupcami kultúrnej obce zatiaľ nestretol

Nakoniec bude s nimi diskutovať ministerstvo financií.

Sľuby sú – riešenie ešte nie. Ohlasované stretnutie premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) so zástupcami kultúrnej obce o ekonomickej pomoci sa zatiaľ nekonalo.

Namiesto predsedu vlády bude o rozvoji kultúry nakoniec diskutovať ministerstvo financií.

Pred dvoma týždňami sa premiér stretol so zástupcami kultúrnej obce. Okrem prísľubu, že sa budú môcť zúčastňovať na rozhodovaní o aktuálnych protipandemických opatreniach, dostali aj ďalší prísľub -takzvanú sanačnú a rozvojovú pomoc pre kultúru.

„K tomu bude potrebné následné stretnutie technického charakteru, kde sa budeme baviť práve o možnostiach nejakej novej pomoci,“ vyhlásil Heger.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Stretnutie malo byť ešte minulý týždeň. „Ohľadom tej sanácie a rozvoja, tak to predpokladám, že bude v priebehu budúceho týždňa,“ uviedol predseda vlády.

Stretnutia s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nom. OĽANO) sa zatiaľ nedočkali.

Kultúrnici však čakajú aj na stretnutie s premiérom. Úrad vlády nás odkázal na ministerstvo kultúry. To nám cez hovorkyňu oznámilo, že sa tak udeje tiež tento týždeň.

Potvrdili to aj zástupcovia kultúrnej obce, ktorí dostali pozvánku z ministerstva financií.

„V stredu (26. 1.) popoludní by malo prebehnúť stretnutie s ministrom financií. To bolo vlastne to, čo avizoval pán premiér ako výkop k tým ekonomickým otázkam,“ vyhlásil Pavol Smolka, člen výboru Hudobnej únie Slovenska.

Kultúrna obec žiada znovu zaviesť pandemickú schému pomoci pre kultúrny priemysel a prijať stimuly, ktoré ho pomôžu reštartovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko