Na hlavný obsah

Preslávil ho najmä sitkom Plný dom, zomrel herec Bob Saget

Našli ho mŕtveho v hotelovej izbe.

Preslávil ho najmä sitkom Plný dom, zomrel herec Bob Saget
Na snímke americký herec a komik Bob Saget. Foto: TASR/AP

Americký herec a komik Bob Saget, známy úlohou otca s troma malými dcérami v sitkome Plný dom (Full House), zomrel vo veku 65 rokov. Oznámili to v nedeľu (9. 1.) úrady v americkom štáte Florida, kde ho našli bez známok života v hoteli v meste Orlando.

Príčina jeho smrti nebola bezprostredne známa. Úrad šerifa okresu Orange oznámil, že Sageta vyhlásili za mŕtveho v hotelovej izbe, pričom vyšetrovatelia „nenašli v tomto prípade žiadne známky trestného činu ani užívania drog“. Informácie priniesli agentúry AP a AFP, ako aj televízia NBC News.

Saget patril v 90. rokoch k najznámejším tváram americkej televízie ako predstaviteľ Dannyho Tannera, otca, ktorý po smrti svojej manželky vychováva tri malé dcéry za pomoci svojho švagra Jesseho a priateľa Joeyho. Komediálny seriál Plný dom nakrúcali osem sezón, v rokoch 1987 – 1995.

Seriál Plný dom sa na streamovacej službe Netflix dočkal aj voľného pokračovania Fuller House, ktorého dej sa sústredí na už dospelé dcéry.

Saget bol tiež moderátorom programu Najzábavnejšie domáce videá Ameriky (America’s Funniest Home Videos), ktorý bol značne populárny v ére pred nástupom YouTube. Neskôr svoj hlas prepožičal rozprávačovi v obľúbenom sitkome Ako som spoznal vašu mamu (How I Met Your Mother).

Známy aj ako stand-up komik

A hoci sa vďaka televíznym úlohám stal známym ako „americký otecko“, vystupoval aj ako stand-up komik s „neslušnejším“ humorom. Na Floride bol práve v rámci takéhoto turné po USA a posledné vystúpenie absolvoval večer pred tým, ako našli jeho telo.

Sagetova rodina vyjadrila smútok nad hercovým úmrtím. „Bol pre nás všetkým a chceme, aby ste vedeli, že miloval svojich fanúšikov, vystupovanie naživo a spájanie ľudí z rôznych prostredí smiechom,“ uviedla rodina.

Jeho kolegovia a priatelia v reakciách na smutné správy vyzdvihli nielen jeho vtipnosť, ale aj dobrosrdečnosť, píše AP.

„Som zlomený. Som zdeptaný. Som v plnom šoku. Už nikdy nebudem mať takéhoto priateľa. Tak veľmi ťa mám rád, Bobby,“ napísal John Stamos, ktorý so Sagetom hral v Plnom dome.

Saget sa narodil vo Filadelfii v roku 1956. S prvou manželkou Sherri Kramerovou mal tri deti – dvojčatá Aubrey a Laru a Jennifer. Zanechal po sebe aj druhú manželku Kelly Rizzovú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet