Na hlavný obsah

Prezenčne sa momentálne vzdeláva takmer 99 percent žiakov, uviedol Gröhling

Otvorené sú všetky školy.

Prezenčne sa momentálne vzdeláva takmer 99 percent žiakov, uviedol Gröhling
Na snímke minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

Prezenčne sa momentálne vzdeláva 98,7 percenta žiakov. Otvorené sú všetky základné, stredné, špeciálne a základné umelecké školy. Po rokovaní vlády o tom informoval minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Minister priblížil, že v priebehu týždňa sa vykonalo viac ako 320 000 testov, ich pozitivita bola na úrovni 0,3 percenta.

„Zaočkovanosť mládeže medzi 10 až 14 rokov je 13,4 percenta, očkovanie mládeže od 15 do 17 rokov vyskočilo výrazne na 37,6 percenta,“ skonštatoval s tým, že sa zvýšila aj zaočkovanosť zamestnancov škôl, ktorá je na úrovni 72,1 percenta.

Štát stále distribuuje po päť samotestov, zatiaľ podľa ministra ostáva pri tomto čísle. „Niektoré školy nevykázali viac než 50 percent testov. Ak niekto dostane 1 000 testov a nevykáže ani 500, tak sa nad tým musíme zamyslieť. Dali sme školám možnosť, aby údaje vykázali spätne, aby splnili hranicu 50 percent, potom budeme pokračovať v dodávaní testov,“ povedal.

Minister tvrdí, že pri variante omikron nedokáže zaručiť nezatváranie škôl. „No z môjho rozhodnutia k tomu nepríde,“ dodal s tým, že si nemyslí, že sa školy zatvoria. „Skôr nastane zatváranie alebo prerušenie výučby z dôvodu, že možno príde k výpadku zamestnancov škôl,“ usúdil na základe informácií z iných krajín.

V súvislosti s novými opatreniami, ktoré v stredu (12. 1.) schválili na vláde, minister poznamenal, že do piatka (14. 1.) vydajú rozhodnutie ministra. Poznamenal, že za nejakých podmienok sa zrejme môžu uvoľniť aj lyžiarske výcviky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko