Na hlavný obsah

Pri registrácii na očkovanie je možné vybrať si už konkrétny dátum a čas

Doteraz bol termín pridelený systémom.

Pri registrácii na očkovanie je možné vybrať si už konkrétny dátum a čas
Očkovanie proti covidu. Foto: TASR/AP

Rezort zdravotníctva a Národné centrum zdravotníckych informácií spustili novinku v registrácii na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Aktuálne je už možné pri registrácii na očkovanie vybrať si aj termín a čas očkovania.

„Systém registrácie je síce podobný, ako tomu bolo doteraz, len vo formulári pribudla možnosť výberu konkrétneho miesta očkovania a termínu,“ uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Doteraz bolo možné zadať pri registrácii na očkovanie iba orientačné miesto očkovania (kraj, okres). Termín bol následne pridelený systémom.

Výber termínu môžu využiť aj ľudia v čakárni

Výber termínu môžu využiť aj záujemcovia o očkovanie, ktorí sa na vakcináciu už registrovali a sú v tzv. čakárni – tí dostanú termín pridelený automaticky alebo môžu upraviť svoju registráciu a požiadať o konkrétny termín.

Ak túto možnosť nevyužijú a automaticky pridelený termín im vyhovovať nebude, môžu využiť službu: zmena registrácie, ktorá im umožní výber nového termínu. Ak záujemca nenájde vhodný termín, môže svoju registráciu zrušiť a nanovo sa registrovať neskôr.

Záujemcovia o očkovanie môžu využiť objednanie sa na konkrétny termín, ak pri registrácii zadajú maximálne 5 okresov. Ak označia viac okresov, systém ich zaradí do čakárne a termín im bude pridelený automaticky vo vakcinačnom centre v nimi zvolenom okrese.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko