Na hlavný obsah

Prípad týraného dievčaťa z Miloslavova bude v dohľadnom čase uzavretý, povedal Mikulec

Úrad inšpekčnej služby sa zaoberá postupom polície.

Prípad týraného dievčaťa z Miloslavova bude v dohľadnom čase uzavretý, povedal Mikulec
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Policajti z bratislavskej krajskej kriminálky „už v dohľadom čase“ uzavrú prípad týrania 11-ročného dievčaťa partiou tínedžerov v Miloslavove, no zatiaľ nepadlo žiadne obvinenie. Páchateľov obvinia až po tom, čo skončí znalecké dokazovanie, informoval v utorok (18. 1.) po zasadnutí brannobezpečnostného výboru Národnej rady (NR) SR minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

„Je to stále živý prípad, prebiehajú vyšetrovacie úkony za pomoci rôznych znalcov, je potrebné si počkať, ale v dohľadnom čase bude tento prípad uzavretý,“ povedal šéf rezortu vnútra.

Ako ďalej uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) SR v Bratislave Viliam Adamec, paralelne s vyšetrovaním prípadu prebieha aj kontrola Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Minister však konštatoval, že nemá informácie o tom, že by policajti z Okresného riaditeľstva PZ SR v Senci pri dokumentácii a riešení prípadu niečo zanedbali.

ÚIS skúma aj obdobie dvoch rokov pred incidentom, keďže sa v médiách objavili informácie o tom, že polícia mala riešiť podnety v areáli opusteného družstva, kde sa odohralo týranie.

Minister na výbore uistil poslancov, že hoci je rodinný príslušník jednej z aktérok incidentu policajt, nebude to mať vplyv na vyšetrovanie a prípad sa „nezametie pod koberec.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko