Na hlavný obsah

Rafael Nadal získal v Austrálii rekordný 21. grandslamový titul

Vo finále zvládol päťsetovú bitku s Rusom Medvedevom.

Rafael Nadal získal v Austrálii rekordný 21. grandslamový titul
Španielsky tenista Rafael Nadal sa teší po víťazstve nad Rusom Daniilom Medvedevom vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal druhýkrát v kariére víťazom mužskej dvojhry na Australian Open a získal rekordný 21. grandslamový titul.

Vo vyše päťhodinovom päťsetovom finále zdolal v pozícii turnajovej šestky nasadenú dvojku Rusa Daniila Medvedeva po skvelom obrate 2:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5.

Španiel sa na čele historických tabuliek odpútal od Švajčiara Rogera Federera a Srba Novaka Djokoviča, ktorí majú na konte 20 grandslamových trofejí.

Nadal v Melbourne prvýkrát triumfoval v roku 2009, štyrikrát ťahal vo finále za kratší koniec. Španiel je štvrtý hráč, ktorý uspel na každom podujatí veľkej štvorky minimálne dvakrát.

Trinásťkrát zdvihol nad hlavu Pohár mušketierov na Roland Garros v Paríži, štyrikrát vyhral US Open a dvakrát Wimbledon. Vďaka nedeľňajšiemu víťazstvu zinkasuje prémiu 2,875 milióna austrálskych dolárov pred zdanením, do svetového rebríčka ATP mu pribudne 1500 bodov.

Medvedev nevyužil šancu na zisk druhého grandslamového titulu, vlani v septembri nenašiel premožiteľa na US Open. Rus prehral druhé finále Australian Open za sebou. Vlani neuhral ani set proti Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorého pred začiatkom tohtoročného turnaja deportovali z Austrálie a nemohol obhajovať titul.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport