Na hlavný obsah

Skončil sa prvý polrok v škole, žiaci si prevzali vysvedčenie

Na vedomostiach sa stále prejavuje dlhá izolácia.

Takmer pol milióna žiakov základných škôl a viac ako 200 000 stredoškolákov si v pondelok (31. 1.) prevzalo polročné hodnotenie. Minulý rok ho žiaci dostali iba elektronicky. Aktuálne sa síce v školách stretli, no nie všetci žiaci ho z rúk učiteľov aj prebrali.

Takmer 59 000 prvákov dostalo svoje úplne prvé hodnotenie. Zatiaľ iba slovné. U starších pridávajú k slovnému hodnoteniu aj známky. Keďže pandémia prvý polrok plošne školy nezatvorila, väčšina učiteľov ohodnotiť žiakov stihla.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Podľa učiteľov sa pandémia pod výsledky menších žiakov zatiaľ nepodpísala, druhostupňoví učitelia však u starších sledujú zhoršený priemer. Na vedomostiach sa stále prejavuje dlhá izolácia z minulého školského roka.

„Nie je to až také zlé, ale myslím si, že v druhom polroku budú musieť mnohí viac zapracovať,“ uviedla učiteľka na druhom stupni ZŠ v Nových Zámkoch Soňa Móriczová.

„Máme šťastie, že sme v škole a môžem sa takto s deťmi osobne stretnúť a odovzdať im vysvedčenia, bohužiaľ, niektoré triedy takéto šťastie nemajú,“ povedala učiteľka na prvom stupni ZŠ v Nových Zámkoch Renáta Goriláková.

Viacerým triedam totiž bráni karanténa. Tisícky žiakov tak polročné hodnotenie dostanú až keď sa vrátia do škôl. Niektorí sa preto rozhodli vysvedčenia netlačiť vôbec- žiaci si ich nájdu elektronicky v edupage.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko