Na hlavný obsah

Slovenskí futsalisti pri premiére na majstrovstvách Európy postúpili do štvrťfinále

Chorvátsko zdolali v dramatickom dueli 5:3.

Slovenskí futsalisti pri premiére na majstrovstvách Európy postúpili do štvrťfinále
Na snímke slovenskí futsaloví reprezentanti. Foto: TASR

Slovenskí futsalisti postúpili na európskom šampionáte v Holandsku do štvrťfinále. Účasť medzi najlepšou osmičkou tímov si zabezpečili sobotným (29. 1.) víťazstvom 5:3 v Groningene nad Chorvátskom v záverečnom zápase C-skupiny.

Zverenci Mariána Berkyho obsadili v tabuľke druhé miesto so ziskom štyroch bodov za Ruskom, ktoré ovládlo skupinu s plným počtom 9 bodov.

Slováci pretavili hneď ich prvú účasť na veľkom turnaji na prienik do vyraďovacej fázy. Vo štvrťfinále si v utorok (1. 2) zmerajú sily s druhým tímom z D-skupiny. Bude ním Gruzínsko alebo Španielsko.

Favorizovaným Chorvátom na postup stačil aj nerozhodný výsledok. Vedenia sa však ujali slovenskí reprezentanti, keď kapitán Kozár šikovne otočil hru na voľného Směřičku a ten aj s prispením žrde prekonal Luketina – 1:0.

Chorváti vyrovnali v 15. minúte, na konci rýchlej akcie do otvorenej obrany bol Postružin – 1:1.

Šestnásť sekúnd pred koncom prvého polčasu však Slováci šokovali súpera gólom „do šatne“. Drahovský našiel z autu dlhočizným oblúčikom Kozára a ten efektne z prvej trafil k opačnej žrdi – 2:1.

Slovákom dokonale vyšiel vstup do druhej 20-minútovky. Po rozohrávke sa zmocnil lopty Drahovský, ktorý využil clonenie Došu pred Luketinom a tvrdou strelou z diaľky prekonal chorvátskeho brankára – 2:1.

V 28. minúte fauloval Ševčíka v pokutovom území Jelovčič a Drahovský premenenou penaltou poslal Slovákov do trojgólového vedenia – 4:1.

Pri rovnovážnom stave Chorváti nemali nárok, v 31. minúte sa preto rozhodli pre hru bez brankára. Znížiť mohol Postružin, proti bolo brvno, na opačnej strane nechýbalo Drahovskému veľa, aby skompletizoval hetrik. Radosť mu dvakrát za sebou prekazil Primič.

V 35. minúte však chorvátsky brankár prehral hlavičkový súboj so Směřičkom, ktorý priblížil Slovákov k postupu – 5:1. Iskierku chorvátskej nádeje vykresali Horvat s Jelovčičom, záver však už obetaví Slováci ustáli a tešili sa z historického postupu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport