Na hlavný obsah

Slovenskí futsalisti pri premiére na ME nestačili na Rusov

Favorit bol po celý čas aktívnejší.

Slovenskí futsalisti pri premiére na ME nestačili na Rusov
Na snímke futsalový kapitán Slovenska Peter Kozár. Foto: TASR

Slovenská mužská reprezentácia vo futsale v súlade s papierovými predpokladmi vo svojom premiérovom vystúpení na majstrovstvách Európy nebodovala, na kontinentálnom šampionáte v Holandsku v piatok (21. 1.) podľahla favorizovanému výberu Ruska 1:7 (1:2).

Počas celého duelu bol aktívnejší favorit a mal aj loptu častejšie na svojich kopačkách, Slováci hrozili väčšinou po kontrách. V úvode stretnutia slovenský výber prekvapil súpera, Tomáš Drahovský na pravej strane vysunul Petra Kozára a ten prestrelil brankára Dmitrija Putilova.

Skúsený Kozár sa tak v 3. minúte stal autorom premiérového gólu Slovákov na tomto fóre. Rusi potom pokračovali v nátlakovej hre, výborné zákroky však predvádzal gólman Richard Oberman. V závere 10. minúte však inkasoval od kapitán ruského tímu Arťoma Antoškina a o 23 sekúnd neskôr pridal druhý ruský zásah Anton Sokolov.

Ďalšie góly padli až po zmene strán. V 23. minúte upravil Antoškin na 3:1 a v 29. minúte naturalizovaný Brazílčan Robinho už na 4:1. Potom Antoškin skompletizoval hetrik v 30. minúte a Rusi si už bez väčších problémov ustrážili náskok a zvýšili ho až na rozdiel šiestich zásahov, do listiny strelcov sa zapísali ešte raz Sokolov a Ivan Milovanov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport