Na hlavný obsah

Štát bude nakupovať tabuľky s evidenčným číslom lacnejšie takmer o polovicu

Rezort vnútra podpísal zmluvu s českou firmou.

Štát bude nakupovať tabuľky s evidenčným číslom lacnejšie takmer o polovicu
Na ilustračnej snímke evidenčné číslo vozidla na automobile. Foto: TASR

Ministerstvu vnútra sa po vyše roku podarilo uzavrieť novú zmluvu na dodávku tabuliek s evidenčnými číslami. V stredu (5. 1.) to oznámil minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Po novom bude rezort kupovať značky za 3,95 eura bez DPH od českej spoločnosti SPM Security Paper Mill, s ktorou podpísal rámcovú dohodu. Pôvodná cena bola 7,17 eura bez DPH, dodávateľom bola spoločnosť Turčan Delta. Mikulec zdôraznil, že ide o úsporu vo výške 45 %.

Verejné obstarávanie vyhlásil rezort vnútra ešte v novembri 2020, Mikulec však pripomenul, že pre mnohé obštrukcie tretích strán sa celý proces uzavrel až koncom roka 2021.

Len na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) v tejto veci podali štyri podnety, pre ktoré museli obstarávanie vždy pozastaviť. „Rezort preto až sedemnásťkrát predlžoval lehotu na predkladanie ponúk pre záujemcov,“ spresnil minister.

Na základe novej dohody len v roku 2022 predpokladá úsporu minimálne 3,5 milióna eur. Pripustil tiež diskusie s ministerstvom financií o znížení poplatkov za tabuľky aj pre občanov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko